[...] na lodówkę;-) 2) jak ciało reaguje na obecny trening duże obciążenia na treningu SIŁA!!! Dieta 1700-130/65/150 1) placki owsiane - płatki owsiane/jabłko/jaja/smalec do smażenia 2) ryż brązowy/indyk pierś + jabłka suszone 3) zupa dyniowa na rosole/szponder wołowy 4) placki ciecierzycowe/jaja 1686 - 126/65/145 suplementy: kombucha, siemię [...]
05.04.2013 Dieta czysta nieliczona 1) koktajl koko - mleko koko/jajo/porzeczki czerwone 2) placki owsiane - płatki owsiane/jaja/jabłko/smalec do smażenia 3) ryż brązowy/schab ze śliwką coś jeszcze dobrego było ale nie pamiętam co}:-( 4) jaja/majo/pasztet z królika 5) wątróbka drobiowa +2x kawa z mlekiem + lampka wina... a może dwie@-) i się [...]
11.04.2013 Dieta Czysta nieliczona 1) koktajl koko - mleko koko/aronia/jajo 2) placki owsiane - płatki owsiane/jaja/jabłko/smalec do smażenia 3) ryż brązowy/łopatka wieprzowa/sos pomidorowo-cebulowy 4) banan tak solo mi wpadł w ręce przed bieganiem 5) sałatka (soczewica, pieczona pierś kurczaka, rzodkiewka, ogóry) + 1x kawa z mlekiem [...]
[...] kwasów tłuszczowych, zwłaszcza kwasów tłuszczowych omega-3. Produkowany jest olej lniany, niskolinolenowy, pozbawiony nieprzyjemnego zapachu. Nie powinien on być używany do smażenia gdyż po wpływem wyższej temperatury łatwo się utlenia i traci wysoką wartość odżywczą. Olej lniany używa się do produkcji farb, lakierów, kitu, pokostu, sztucznego [...]
Na temat smażenia z zastosowaniem oliwy z oliwek krąży wiele sprzecznych teorii, w jednych artykułach przeczytać można, że oliwa jest najlepiej nadającym się do obróbki termicznej tłuszczem, inne natomiast przekonują, że jest wręcz odwrotnie. art nie donosi o korzysciach jak i o bledzie uzywania oliwy do smazenia, nie ma jednoznacznej informacji, [...]
[...] ile się da. Najczęściej są to mrożonki, kiszone ogórki, pomidor, papryka, cebula Tutaj jest jakieś 3950kcal, ale do tego dochodzi trochę mleka do kawy, czasem olej do smażenia. W tej chwili nie mam Office'a zainstalowanego na kompie i nie mam jak w dzienniku vitalmaxa dokładnie sprawdzić. Jechałem na tej diecie ostatni tydzień i waga bez [...]
Ale spokojnie można używać tłuszczu do smażenia. ja mam go dużo z innych źródeł - więc do smażenia nie używam. Zresztą ja w sumie niewiele smażę. Wolę piec grillować itp
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
najlepsze do smażenia są olej kokosowy, masło klarowane, smalec oraz właśnie oliwa z oliwek (do krótkiego smażenia), która jest lepsza od rzepakowego, dlaczego? bo oliwa ma 10g wielonienasyconych a rzepakowy 30g Zmieniony przez - paramaribo2 w dniu 2013-11-08 22:15:35
jest w takich małych buteleczkach,dosłownie kilka kropli i daje super posmak,trochę taki jak orzechowy coś w ten deseń,ale jest super.Ostatnio też dodaje świeży imbir do smażenia kurczaka w kawałkach,kroje taki kawałek z 3-4 cm obieram i kroje w zapałki,i do smażenia też super zmienia smak
[...] lepiej jeść świeże - jest mega wybór z jagodowymi na czele. Co do białka - budżetową i bardzo zdrową wersją są podroby - wątróbka, serduszka (gulasz z serduszek wymiata). Do smażenia tak jak dziewczyny pisały + ja polecam tłuszcz gęsi. Do sałatek fajnie jest sypac orzechy :) Jeżeli nie musisz wywalić glutenu polecam upiec chleb razowy na [...]
[...] które chronią tłuszcze w niej zawarte na działanie wysokiej temperatury i tlenu. Ciekawych danych w tej materii dostarczają wyniki badań gdzie użyto oliwy do długotrwałego smażenia (nawet tej marketowej). Po mimo zastosowania drastycznej obróbki termicznej nie wykazano szkodliwego wpływu. Wniosek? oliwa jak najbardziej nadaje się do smażenia [...]
W "Co jedzą Ladies" czytam, że do smażenia masło klarowane, tłuszcz z gęsi, olej kokosowy. Nie ma nic o smalcu, a w dzienniczkach widzę smalec. Taki zwykły sklepowy można używać do smażenia?
Imo lepiej samzyc na "sprayach", gdyz smazenie na oliwie jest poprostu marnowaniem jej wlasciwosci, albo jak bylo wczesniej pisane olej kokosowy jest tez kozak do smazenia. A przy okazji smazenia na kokosowym, wliczac do bilansu na masie? Zmieniony przez - kubsztix w dniu 2012-10-04 18:58:26
Można. Do smażenia możesz użyć również tłuszczu kokosowego, smalcu, czy masła klarowanego. Jednak obstawałbym za tym, by kupić sobie patelnie teflonową i nie używać tłuszczu do smażenia, a jeśli już - to ograniczyć;-)
[...] reagować alergicznie, jak przyzwyczaiły nas kolorowe gazety. Kokos w racjonalnej diecie jak najbardziej znaleźć się może, a tłuszcz kokosowy może nadać się np. również do smażenia. masło klarowane, NIErafinowany olej rzepakowy Olej rzepakowy, podobnie jak oliwa to raczej bardzo przeciętna opcja do smażenia. Tym bardziej w wersji [...]
Witam. Do smażenia używam oleju rzepakowego. Przeczytałem na opakowaniu, że jest rafinowany, a więc zawiera zwiększoną ilość szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych. Czy znajdę w Biedronce jakiś 'zdrowy' albo lepszy od wspomnianego wyżej produktu, zdrowszy, olej do smażenia? Ostatnio ograniczyłem smażenie, ale wciąż co najmniej raz dziennie [...]
Witam. Do smażenia używam oleju rzepakowego. Przeczytałem na opakowaniu, że jest rafinowany, a więc zawiera zwiększoną ilość szkodliwych izomerów trans kwasów tłuszczowych. Czy znajdę w Biedronce jakiś 'zdrowy' albo lepszy od wspomnianego wyżej produktu, zdrowszy, olej do smażenia? Ostatnio ograniczyłem smażenie, ale wciąż co najmniej raz dziennie [...]
Wchłonie się zapewne sporo, ale nie do końca rozumiem jakie ma to znaczenie? Wystarczy znać podstawowe zasady smażenia aby wiedzieć, że zaleca się smażyć na minimalnej ilości tłuszczu. Około 5-10 gramów przeznaczasz na wysmarowanie patelni i taka też ilość wliczasz w bilans kaloryczny. Nie słyszysz przecież w głębokim tłuszczu żeby mieć co do tego [...]